Garantie si returnare

Garantie

Produsele puse in vanzare pe www.pretul-redus.com beneficiaza de garantie conform legislatiei in vigoare de 2 ani (24 luni) de la primirea produselor.

Produsele sunt livrate cu Certificate de Garantie eliberate de vanzator, care pot fi folosite impreuna cu factura fiscala pentru a beneficia de garantie. Vanzatorul se angajeaza sa remedieze defectiunile aparute la produse sau sa le inlocuiasca cu altele noi pentru produsele aflate in termenul de garantie. Garantia este conforma cu legislatia in vigoare si nu incalca in nici un fel drepturile consumatorilor.

Modul de acordare a garantiei:

Pentru solutionarea oricaror probleme aparute la produse in perioada de garantie, clientul trebuie sa ne contacteze la telefon 0735.112.570 a ne comunica defectul constatat si apoi sa trimita produsul defect insotit de o copie a facturii fiscale sau a certificatului de garantie pe adresa noastra prin curier.

Asigurarea garantiei se va realiza prin repararea sau inlocuirea produsului defect sau prin returnarea contravalorii achitate in cazul in care repararea sau inlocuirea nu este posibila sau cand clientul solicita acest lucru. In cazul in care asigurarea garantiei se realizeaza prin repararea produsului, termenul de garantie al acestuia se va prelungi cu perioada corespunzatoare in care acesta a fost reparat.

Conditiile de acordare a garantiei nu incalca in nici un fel legislatia in vigoare.

Garantia furnizata nu afecteaza in nici un fel drepturile consumatorului prin legislatia aplicabila in vigoare ( legea 449/2003; OG 21/1992) si nici drepturile consumatorului in raport cu furnizorul.

Garantia se acorda conform HOTARARII GUVERNULUI NR 449/2003 privind obligatiile ce revin agentilor economici –persoane fizice  sau juridice in comercializarea produselor destinate consumatorilor si ORDONANTEI NR 21/1992 privind protectia consumatorilor –modificata si completata. Prin folosirea site-ului si plasarea unei comenzi clientul declara ca a fost anuntat si si-a dat acceptul cu privire la conditiile de acordare a garantiei.

Toate produsele de pe site beneficiaza de Garantie de Conformitate de 2 ani (24 luni) de la data livrarii produsului.

 

Asigurarea garantiei se face gratuit la sediul furnizorului, in zilele lucratoare, transportul/expedierea produselor fiind in sarcina beneficiarului. In maxim 10 zile lucratoare de la receptia produsului defect, furnizorul se obliga sa comunice beneficiarului diagnosticul, masura reparatorie care va fi aplicata si estimarea termenului la care produsul va fi readus in stare de functionare. In cazul produselor la care timpul de nefunctionare din cauza deficientelor aparute in cadrul termenului de garantie depaseste 10% din acest termen, vanzatorul este obligat la cererea beneficiarului  sa le inlocuiasca sau sa restituie contravaloarea acestora. Timpul de nefunctionare prelungeste in mod corespunzator termenul de garantie si curge din momentul primirii produsului defect de catre furnizor, pana la aducerea produsului in stare de utilizare normal si al predarii efective a produsului catre consumator. In cazul in care produsul defect nu poate fi reparat sau nu poate fi inlocuit deoarece furnizorul nu il mai comercializeaza, acesta va restitui beneficiarului contravaloarea platita de acesta pe produs.

Nu se ofera garantie pentru defectiunile aparute ca urmare a manipularii defectoase, lovirii produselor, accidentelor, ventilatiei necorespunzatoare, greselilor de instalare sau fluctuatii ale tensiunii de alimentare, interventii ale produselor, indiferent de natura lor, de catre personal neautorizat scris de furnizor. Furnizorul nu va putea fi facut raspunzator, in cazul defectarii produsului, pentru pierderea informatiilor sau datelor precum si pentru orice prejudicii pe care beneficiarul le-ar putea suferi in urma acestor pierderi, obligatia vanzatorului fiind numai de a repara sau inlocui produsul defect.

 

Obligatiile beneficiarului:

- sa foloseasca surse de alimentare de la reteaua electrica cu impamantare si in limitele de toleranta prevazute de producator;

- sa foloseasca numai piesele/accesoriile originale ale produsului;

- sa respecte instructiunile  de utilizare  ale produsului conform indicatiilor tehnice date de vanzator;

- sa pastreze intact sigiliile produsului;

- sa confirme pe documentele executantului lucrarile efectuate prin semnarea/stampilarea lor.

- sa pastreze ambalajul si documentatia primite impreuna cu produsul, pe toata durata garantiei;

- pentru a putea beneficia de garantie, nu este obligatorie prezentarea certificatului de garantie insotit de factura de achizitie ci doar a datelor de identificare a clientului, inregistrate la plasarea comenzii, pentru identificarea clientului si a produselor

Produsul prezentat la reparat in termenul de garantie va fi insotit de toate accesoriile cu care s-a livrat precum si de ambalajul original, in caz contrar, rezolvarea garantiei prin inlocuirea produsului este imposibila. Produsele fara etichetele sau sigiliile de garantie intacte sau cu defecte cauzate de manipulare sau stocare inadecvate (ca de exemplu dar fara a se limita la urmatoarele: crapaturi, sparturi, elemente torsionate, desprinse sau lipsa, urme de arsuri, inundatie) vor fi refuzate de la receptia in vederea acordarii garantiei. Modificarile artizanale aduse produsului si utillizarea incorecta a acestuia exonereaza vanzatorul de orice raspundere.

Garantia este valabila doar pe teritoriul Romaniei.

Garantia furnizata nu afecteaza in nici un fel drepturile consumatorului prin legislatia aplicabila in vigoare ( legea 449/2003; OG 21/1992) si nici drepturile consumatorului in raport cu furnizorul.

 

Situatiile de mai jos pt duce la pierderea / anularea garantiei:
- indepartarea / deteriorarea etichetei cu numarul de serie al produsului, pierderea sau stergerea numarului de serie care identifica produsul|
- conectarea la priza fara impamantare, conectarea perifericelor in timp ce echipamentele sunt sub tensiune, folosirea echipamentelor in conditii improprii - fluctuatii de tensiune, praf, umezeala, fum, temperaturi necorespunzatoare sau alte conditii ce contravin specificatiilor producatorului
- modificarea sau completarea datelor din certificatul de garantie de catre persoane neautorizate - orice modificare trebuie insotita de catre semnatura si stampila
- produse folosite cu alte accesorii sau consumabile altelele decat cele originale
- produse care prezinta urme de arsuri, contact cu lichide sau cu alte corpuri straine sau au componente arse, gaurite sau crapate
- manipulare necorespunzatoare: produse cu urme de lovituri, piese rupte, sparte sau indoite, pini (placa de baza, procesor sau alte componente electrice) rupti sau indoiti, conectori, chipuri, tranzistori sau alte componente electrice deteriorate, oxidate sau corodate
- defectiuni survenite in mod evident ca urmare a unor manipulari necorespunzatoare a subansamblelor sau a utilizarii acestora in combinatie cu alte componente care prin natura lor pot provoca aceste defectiuni (socket procesor rupt, trasee electrice intrerupte sau scurtcircuitate, componente electrice cu urme vizibile de arsuri, sloturi cu contacte indoite)
- interventii survenite in afara centrelor de service autorizate sau de catre persoane neautorizate (autorizate de catre furnizor / importator / producator)

Prin plasarea unei comenzi pe site, clientul declara ca a luat cunostiinta si si-a dat acceptul cu privire la conditiile de acordare a garantiei.

Returnari:

Conform OUG 34/04.06.2014, Consumatorul persoana fizica are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv.

www.pretul-redus.com acorda clientilor sai drept de retur in 30 de zile calendaristice de la primirea produsului, tocmai pentru acestia sa beneficieze de un timp de testare mai lung. Astfel www.pretul-redus.com extinde perioada dreptului de retur de la 14 zile calendaristice la 30 zile calendaristice.

 

Va rugam sa ne comunicati intentia de returnare a produselor comandate la telefon 0728.422.900 sau pe email la contact [at] pretul-redus.com. Returnarea sumelor platite se va face in termen de 14 zile calendaristice din momentul primirii coletului cu produsele returnate numai in cont bancar prin virament.

Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor. 

Totodata, deoarece S.C. AGENTIS MARKETING S.R.L.. trateaza cu seriozitate maxima fiecare sesizare din partea clientilor sai, eventualele reclamatii referitoare la deteriorarea produselor livrate pe timpul transportului sau in conditii normale de functionare, se vor face doar in scris la adresa contact@pretul-redus.com, iar eventuale returnari de bani urmand acestor reclamatii se vor face in maxim 14 de zile calendaristice de la primirea produselor retunate de catre S.C. AGENTIS MARKETING S.R.L.. Orice comunicare electronica pe email se considera a fi primita in prima zi lucratoare de la expedierea acesteia.

In cazul returnarii produselor, sumele se vor returna numai in contul bancar indicat de client. Nu se restituire banii decat in cont bancar.

 

Inlocuiri:

In cazurile rare, dar posibile in care clientul nu este multumit de calitatea produselor, acesta poate opta pentru returnarea banilor sau inlocuirea produselor, in termen de 30 zile calendaristice de la data primirii coletului. De asemenea produsele beneficiaza si de termenul de garantie prevazut de lege. Va rugam sa ne comunicati intentia de returnare a produselor comandate la telefon 0728.422.900 sau pe email la contact [at] pretul-redus.com. Returnarea sumelor platite se va face in termen de 14 zile calendaristice din momentul primirii coletului cu produsele returnate prin mandat postal sau direct in cont.